Vin

Italian Trattoria BORGERGADE 17A - 1300 COPENHAGEN K - T. 33 11 17 21 - M. MAIL@CHEFE.DK OPEN FROM 6:00PM - SUNDAY CLOSED

Du er hvad du spiser, og drikker, plejer man at sige.

Det gælder også i vinens verden, hvor vinstokke og vinbønder verden over har måttet tilpasse sig den globale efterspørgsel og flere steder bades både stokke, bønder og marker i sprøjtemidler og kunstig gødning, for at kunne holde produktionen oppe.

Heldigvis er Italien fuld af idealister, og vi henter derfor kun vores relativt få men tilgengæld exceptionelle vine hos økologer og ildsjæle, der dyrker deres råvare med respekt for naturen. Ca. 70 slags forskellige vine kan vi forkæle vores gæster med, enten i glas, i flaske eller som vinmenu (Læs mere)

 

På Ché Fè møder du alle Italiens kontraster i glasset: fra Siciliens vulkanske skråninger over Toscanas bløde bakker til Piemontes tågedisede sletter møder du fascinerende terroirs, der bedre end noget andet formår at fange Støvlelandets helt utrolige biodiversitet. Vi tilstræber så mange økologiske og naturlige vine som muligt, men eftersom at det er en omstændig og dyr proces at få sig et certifikat i Italien, serverer vi også vine uden øko-mærkning. Manglende certifikat gør dog ikke vinene mindre økologiske, og vi har gode relationer til hver og en af vores producenter, og kan stå inde for hver en flaske. Alle er er blevet undfanget i en symbiose af passion, utrolig hårdt arbejde og ældgammel, nedarvet viden, som bare gør verden større for dem, der tømmer glasset på Ché Fè.

 

Her kan du møde et par af vores producenter:

 

Camparo

 

Når aftenmørket falder på i restauranten kan det godt se ud, som om vores vinreoler på Ché Fè er overstrøet med levende sommerfugle, der lige tager sig et hvil på flaskerne. De er dog alle tegnede på etiketterne fra en af vores mest trofaste leverandører, nemlig Camparo, der dyrker sin vin i Piemontes Langhe-distrikt, hvorfra den muskuløse Barolo stammer fra. Både husets Barolo, Nebbiolo og Barbera skænker vi på Ché Fè, og på trods af vinenes styrke har de et strejf af poesi over sig, netop på grund af Camparos kærlighed til sin jord. I det økologiske landbrug er vinstokkene nemlig omgivet af dyr og farverige insekter, så som de smukke sommerfugle, der mere end noget andet understreger skønheden i Camparos symbiose med distriktet.

 

 

Val di Toro

 

Toscana handler ikke kun om Brunello og Chianti: i den sydlige del af Toscana kaldet Maremma har man en stærk tradition for den saftige sangiovese-drue, og her driver Anna Maria Cruciata og Hugh Constable Maxwell vingården Val di Toro efter økologiske principper, hvor blandt andet Morellino di Scansano DOCG undfanges med områdets langhornede tyr som symbol. Røde skovbær og amarena-kirsebær giver pondus og sødme, mens tanninerne runder vinens krop af og gør den perfekt til den toscanske bondemad, som vi elsker at parre denne vil med på Ché Fè.

 

Manucci Droandi

 

I århundreder har familierne Manucci og Droandi dyrket saftige vine nær den toscanske middelalderby Arezzo, hvor nogle af deres vinmarker endda står omgivet af tæt, frodig skov. Her kommer en af Ché Fès mest elegante Chianti fra, nemlig Chianti Colli Aretini, hvis oprindelsesmarker ligger nær familiens smukke hovedbygning, Campolucci. Den lettere Ceppeto kommer fra sangiovesedruer dyrket i skygge af egetræer og kastagner, mens meget af familiens energi også går til eksperimenterende arbejde indenfor økologi sammen med Arezzos regionale landbrugsministerium.