Om os

Hos os møder du et hyggeligt, italiensk univers, hvor det personlige og intime har en stor plads – med cirka 35 siddepladser fordelt på langborde, hyggelige båse ved de store ruder ud mod Borgergade, og høje stole oppe i baren giver vi rigelig plads til både den lille familie, par på nydelsestur samt større grupper. Her er der plads til alle, og vi kan se, at den opmærksomhed og kærlighed, som vi giver jer igennem vores mad, stemning og betjening, høstes i tifold: for eksempel spørger vores stamkunder forundrede ind til en tjeners helbred, hvis vedkommende er på ferie, ja vi er rent faktisk blevet ringet op dagen derpå af bekymrede gæster, hvis et kendt Ché Fè ansigt har manglet i mængden.

Alessandro Bar

Nøglepersonerne på Ché Fè Hedder Alessandro Jacoponi, Katrine Giorgio og Enrico Cecilian.
Med en fortid som partner på Era Ora er Alessandro Ché Fès naturlige midtpunkt. Siden åbningen i 2012 har Alessandro samme med Enrico og Katrine og resten af team bygget Ché Fè op fra bunden, og fra september 2014 har han været ene-ejer. Katrine er Ché Fès dedikerede sommelier og tjener, mens Enrico leder slagets gang ude i køkkenet.

Ché Fè har siden 2012 været på en mission: at lave rigtig italiensk mad ved at gribe tilbage til de dogmer om smag, bæredygtighed og oprindelighed, som Støvlelandet altid har været kendt for. Mange påberåber sig det italienske køkken – enten i den helt klassiske restaurantform, eller som en synergi mellem det, vi kender fra Støvlelandet, og det nye nordiske køkken. Vi laver imidlertid den mad, som italienerne selv spiser derhjemme. (læs mere)

Vi forestiller os, at alle generationerne kigger med over skulderen, når vi står ved gryderne: bedstemoderen med de nedarvede regler, datteren med smag for fibre og fuldkorn, og barnebarnet, der lige er kommet på besøg fra Milano, og sniger noget nyt i den syditalienske ragout, uden at nogen ser det. At vi i ordets bogstavelig forstand laver ‘hjemmelavet’ mad, betyder også, at smag går frem for udseende – du finder derfor ikke retter med alskens fiksfakseri og halløj på toppen, men mad, som sidder lige i skabet, hvad angår aroma, råvarer og tilberedning.

Chefe Råvare

Næsten alle vores råvarer får vi igennem egen import fra Italiens vidt forskellige regioner, hvor dedikerede producenter gror grøntsager, ris, frugt og krydderier til os, samt opdrætter fritgående dyr, som leverer førsteklasses ost og kød til Ché Fè. De er nerven i alt det, vi gør, og hver uge ruller der en vogn fra Italien fuld af dugfriske produkter op foran vores restaurant. Den sørger for at samle alle varerne ind og fragte dem til Danmark på én gang, for at undgå spild og forurening. Vores menu er derfor baseret på netop det, som vores leverandører finder ypperligst lige nu, og byder på både a la carte retter og faste menuer med vin til.

PRIMO PIATTO

Det er ikke kun vores fokus på økologi og bæredygtighed, der giver os og gæsterne en god fornemmelse i maven – med målsætningen om at bruge så uforarbejdede og rene råvarer som muligt, foretrækker vi at bruge fuldkornsmel, fuldkornspasta og fuldkornsris i køkkenet. Tunge ingredienser som smør og fonder er bandlyst til fordel for økologiske olier, eddiker og citrus, som stimulerer vores fordøjelse og gør, at gæsterne kan rejse sig fra bordet uden en tung sten i maven.

 

Du er, hvad du spiser og drikker, plejer man at sige, og det gælder også i vinens verden, hvor vinstokke og vinbønder verden over har måttet tilpasse sig den globale efterspørgsel og flere steder bades i sprøjtemidler og kunstig gødning, for at kunne holde produktionen oppe. Heldigvis er Italien fuld af idealister, og vi henter derfor kun vores relativt få men til gengæld exceptionelle vine hos økologer og ildsjæle, der dyrker deres råvare med respekt for naturen. Ca. 70 slags forskellige vine kan vi forkæle vores gæster med, enten i glas, i flaske eller som vinmenu.

På Ché Fè møder du alle Italiens kontraster i glasset: fra Siciliens vulkanske skråninger over Toscanas bløde bakker til Piemontes tågedisede sletter møder du fascinerende terroirs, der bedre end noget andet forstår at fange Støvlelandets helt utrolige biodiversitet. Vi tilstræber så mange økologiske og naturlige vine som muligt, men eftersom at det er en omstændig og dyr proces at få sig et certifikat i Italien, serverer vi også vine uden øko-mærkning.

Manglende certifikat gør dog ikke vinene mindre økologiske, og vi har gode relationer til hver og en af vores producenter, og kan stå inde for hver en flaske.

Alle er er blevet undfanget i en symbiose af passion, utrolig hårdt arbejde og ældgammel, nedarvet viden, som bare gør verden større for dem, der tømmer glasset på Ché Fè.

CHEFE 06

Reservér

Book et bord her nemt og hurtigt

CHEFE 11

Vin

Uformel stemning og service på top niveau

CHEFE 15

Mad

Se vores lækre retter her

Ché FÈ

Borgergade 17A
1300 København K
+45 33 11 17 21
mail@chefe.dk
Se vores smiley

Åbningstider

Man-Lør 18:00 – 23:00
Søndag Lukket

Køkken

Man-Tors 18:00 – 21:00
Fre-Lør 18:00 – 22:00
Søndag Lukket

[buttons]